Skip to content

Renoa kokemuksia – Omakotitalon viemärin sukitus Kankaanpää

Sujuvasti toteutettu omakotitalon viemärin sukitus karisti pelot remontin vaikeudesta. Remontti kesti vain 3 päivää, eikä aiheuttanut ylimääräistä huolta.

Renoa kokemuksia – Omakotitalon viemärin sukitus Kankaanpäässä

Kankaanpään Niinisalossa asuvien Mika ja Kirsi Snellmanin omakotitaloon tehtiin viemäriputkien uudistaminen sukittamalla. Sujuvasti toteutettu omakotitalon viemärin sukitus karisti Mika Snellmanin pelot remontin vaikeudesta. Snellman oli vuosikausien ajan siirtänyt putkiremontin teettämistä, koska oli kuvitellut sen suuritöiseksi ja elämää vaikeuttavaksi asiaksi. Totuus oli toinen: viemärin sukitus kesti kaikkinensa vain kolme päivää, eikä aiheuttanut ylimääräistä huolta Snellmanin ja hänen vaimonsa Kirsin arkeen.

– Kaikki sujui todella hienosti ja paljon nopeammin kuin osasin ajatellakaan, Mika kertoo.

Viemärin kartoitus kuvaamalla antoi varmuuden remontin ajankohtaisuudesta

Ajatus remontista oli ollut Mikan mielessä pitkään, mutta varmuus sen tarpeellisuudesta tuli viemärikuvauksen aikana. Renoan edustaja kävi Snellmaneilla kartoittamassa ja kuvaamassa vuonna 1968 rakennetun omakotitalon viemäreiden kunnon.

– Putket olivat niin tukossa, että kameralla ei päässyt katsomaan kuin puolisen metriä, Mika mainitsee.

Nopea ja vaivaton remontti kodin pintoja rikkomatta

Erityistoiveita Snellmaneilla ei ollut remonttiin liittyen, vaan he halusivat antaa ammattilaisille vapaat kädet. Sukituksessa viemäriputkiston sisään asennetaan epoksilla käsitelty sukka, joka muodostaa kovettuessaan erittäin kestävän ja itsekantavan putkirakenteen. Viemärin sukituksessa kodin pintoja ei tarvitse purkaa ja sukitus lisää viemäriputkiston käyttöikää 50 vuodella.

Snellmanit olisivat voineet remontin ajan asua huoletta kotonaankin. Pariskunta päätti kahden tiibetinspanielinsa hoitamisen helpottamiseksi kuitenkin vuokrata mökin puolen kilometrin päästä kotoaan. Sieltä pääsi myös kätevästi vierailemaan seuraamassa remontin edistymistä.

Snellmanilla on vain hyvää sanottavaa viemäriasentajien toiminnasta ja siitä, miten häntä informoitiin remontin etenemisestä.

– Joka kerta, kun tulin käymään, pojat kertoivat, mitä ovat tekemässä, Mika kertoo.

Erityiskiitokset asentajien siisteydestä

Erityisesti Snellman antoi kiitosta asentajien siisteydestä. Kaikki tavarat, esimerkiksi väliovet ja roskakaapit, oli remontin päätteeksi pantu paikoilleen ja paikat oli siivottu. Kun sama asentajakaksikko seuraavalla viikolla tuli naapuriin tekemään vastaavaa remonttia, Kirsi kävi erikseen kiittämässä heitä siisteydestä.

– Silloin vanhempi asentaja taputti rintaansa ja sanoi, että teki sydämelle hyvää kuulla tuollaista palautetta, Kirsi muistelee.

Lopputuloksena hyvin toimiva viemäri ja mielenrauhaa asumiseen

Snellmanit ovat huomanneet viemärin sukituksen tuomat muutokset konkreettisesti. Hajuhaittoja ei enää ole, pannuhuoneen lattiakaivo ei enää kuivu eikä kylpyhuoneen lavuaari pulputa, vaan viemärit vetävät moitteettomasti.

– Nyt kun röörit ovat kunnossa, hyvä kun vesi ehtii altaaseen jäädä, Mika lohkaisee.

Hän sanoo mielikuviensa putkiremontista muuttuneen totaalisesti Renoan tekemän viemärin sukituksen myötä. Snellman oli pitkään miettinyt, että omakotitalon viemärin sukitus vaatii esimerkiksi kodin lattioiden piikkaamista ja muiden pintojen purkua. Nyt hän voi kertoa eteenpäin erilaista tarinaa.

– Olen hyvin monelle tuttavalle kertonut, mitä meillä tehtiin ja kuinka vaivatonta ja fiksua se oli. Ei tästä ole mitään muuta kuin positiivista sanottavaa, Mika summaa kokemuksensa.