Skip to content

Omakotitalon lämpöverkkoremontin hinta

Lämpöverkkoremontin hintaan vaikuttaa monet tekijät kuten remontin laajuus, talon yksilölliset piirteet ja käytettävät materiaalit.

Lämpöverkkoremontin hintaan vaikuttaa monet tekijät kuten remontin laajuus, talon yksilölliset piirteet ja käytettävät materiaalit. Jokaisen kodin remontti suunnitellaan yksilöllisesti, joten lopulliseen hintaan vaikuttaa myös mahdolliset asukkaiden toiveiden mukaiset lisätyöt. Koska remontin hinta on monen tekijän summa, sijoittuu hinta laajaan 10 000 – 20 000 euron hintahaarukkaan. Tarkan hinnan muodostaminen vaatii aina tutustumisen remontoitavaan kohteeseen paikan päällä.

Ennen remonttia kartoitamme kotisi lämpöverkkojärjestelmän, jonka päätteeksi saat aikatauluarvion sekä 100 prosenttisesti kiinteän kokonaishinnan. Näin voit olla varma, että remontti toteutetaan etukäteen sovittuun hintaan, ilman yllättäviä lisäkuluja. Meiltä Renoalta saat kartoituksen aina täysin maksutta, eikä kartoitus tai tarjous sido sinua jatkotoimenpiteisiin.

Mistä lämpöverkkoremontin hinta koostuu?

Talon ja lämpöverkkojärjestelmän omaisuudet

Lämpöverkkosaneerauksen hinnassa pattereiden lukumäärä ja uusittavan putkiston pituus vaikuttavat hinnan muodostumiseen. Mitä enemmän pattereita ja mitä isompi talo, sitä enemmän lämmitysputkea ja työtä lämpöverkkosaneerauksen tekemiseen tarvitaan. Lämpöverkkoputkien läpivienneissä työn määrään ja näin ollen myös hintaan vaikuttaa talon rakennusmateriaalit ja kerrosluku sekä läpivientien määrä. Rakennusmateriaalista riippuen läpivientien poraaminen vaatii erilaiset työkalut ja menetelmät. Esimerkiksi väliseinään tehtävä läpivienti on helpompi toteuttaa ja vaatii vähemmän työtä kuin kerrosten väliin tehtävät läpiviennit.

Remontin laajuus

Lämpöverkkojärjestelmään kuuluu vesikiertoisen lämmitysjärjestelmän lämmitysputket, patterit, patteriventtiilit ja -termostaatit, kiertovesipumppu, paisunta-astia sekä lämmityksen säätö- ja varolaitteet mukaan lukien lämmönsäätöautomatiikka. Tavallisesti koko lämpöverkkojärjestelmä uudistetaan kerralla avaimet käteen-periaatteella, mutta jokaisen kohteen remonttisisältö muodostetaan tapauskohtaisesti yhdessä asiakkaan kanssa.

Remontin yhteydessä pattereihin vaihdetaan uudet termostaatit ja venttiilit, jolloin lämmönsäätelyn tarkkuus ja reagointinopeus lämpötilan vaihdoksiin ovat huipussaan. Jos vesikiertoiset patterit lämpenevät epätasaisesti, on niiden uusiminen lämpöverkkosaneerauksen yhteydessä suositeltavaa. Halutessasi vaihdamme vanhat patterit uusiin Purmo-pattereihin, jotka ovat helposti säädettävissä mieltymyksiesi mukaan. Uudet, suuremmalla lämmönluovutusteholla varustetut Purmo -patterit mahdollistavat matalamman vedenlämpötilan, mikä parantaa maalämpöpumpun ja ilmavesilämpöpumpun hyötysuhdetta. Pannuhuoneessa lämpöverkkosaneerauksen yhteydessä lähtökohtaisesti aina uusitaan kiertovesipumppu ja asukkaan halutessa uusitaan myös paisuntasäiliö.

Menetelmä ja materiaalit

Remontin hintaan vaikuttaa myös remonttimenetelmä. Toteutamme lämpöverkkoremontin pinta-asennuksena, jolloin koko järjestelmä saadaan uusittua rakenteita rikkomatta alle viikossa ja voit asua kotonasi koko remontin ajan. Lämpöverkkoremontti tulee ajankohtaiseksi jokaisessa omakotitalossa, joten remontin suunnitteluun on suositeltavaa ryhtyä ennakoiden, ennen mahdollisten vahinkojen syntymistä. Mikäli vahinko pääsee syntymään, on edessä mittavampi rakenteiden purkua vaativa remontti, jolloin sekä remontin kesto että hinta voivat nousta moninkertaiseksi pinta-asennukseen verrattuna.

Laadukas putki kestää vuosikymmenien käytön ja takaa siistin pinta-asennuksen. Käytämme lämpöverkkoremonteissa Hencon komposiittiputkia. Komposiittiputkessa yhdistyy alumiini- ja muoviputken hyvät puolet; alumiini tekee putken rakenteesta lujan ja helposti muokattavan ja muovinen sisäpinta tekee putkesta hygieenisen sekä korroosiovapaan. Putki sopii loistavasti pinta-asennuksiin siistin ulkonäön puolesta, ja sen paineen- ja lämmönkesto ovat alan parhaimmistoa.

Hyödynnä joustava rahoitus ja kotitalousvähennys

Meiltä saat aina kiinteän hinnan remontillesi ja joustava, luotettavan kumppanin tarjoama rahoitus mahdollistaa remontin jokaiselle. Halutessasi autamme sinua hakemaan OP Yrityspankin tarjoamaa rahoitusta.

OP Yrityspankin rahoituksella saat kotisi remontille kuukauden korotonta ja kulutonta maksuaikaa, jolloin voit maksaa koko luoton pois ilman lisäkuluja. Halutessasi voit valita maksutavaksi myös sinulle sopivan erämaksun luottoehtojen mukaan. Laskun saat remontin jälkeen, ilman erillistä käsirahaa tai perustamiskuluja. Tarkemmat ehdot saat OP Yrityspankista rahoituksen hakemisen yhteydessä.

Voit myös hakea remontin työn osuudesta kotitalousvähennystä. Vähennyskelpoisuudesta päättää aina verottaja

Selvitä, mitä lämpöverkkoremontti maksaa sinun kodissasi varaamalla maksuton kartoitus

Meiltä Renoalta saat kotisi lämpöverkkojärjestelmän kartoituksen veloituksetta. Maksuttomalla kartoituskäynnillä kartoitamme kotisi lämpöverkon kunnon ja suunnittelemme kanssasi remontin sisällön. Kartoituksen päätteeksi saat tarjouksen kotisi remontista kiinteällä hinnalla. Kartoitus ja tarjous eivät sido sinua jatkotoimenpiteisiin.