Skip to content

Kolme tapaa rahoittaa talotekniikkaremontti

Talotekniikan uusiminen tulee ajankohtaiseksi ennemmin tai myöhemmin. Remontin rahoittaminen onnistuu myös yllättävissä tilanteissa.

Talotekniikka on uusittava säännöllisin väliajoin. Esimerkiksi viemäriverkoston tekninen käyttöikä on keskimäärin 25-50 vuotta käytetyistä materiaaleista riippuen. Sähköjärjestelmä on hyvä tarkistuttaa säännöllisesti ja uusia kokonaan noin 30-40 vuoden välein.

Talotekniikan uusiminen on aina vain ajan kysymys. Talonomistajalle remontit kuitenkin tietävät taloudellisia kuluja. Ei huolta – oli remonttiin valmistauduttu etukäteen tai ei, löytyy rahoituksen hoitamiseen aina sopiva keino!

Talotekniikkaremonttiin voi valmistautua jo etukäteen

Ihanteellisessa tilanteessa talotekniikkaremonttiin on voitu valmistautua jo hyvissä ajoin etukäteen. Tällöin omistajalla on käytössään pitkän tähtäimen suunnitelma (PTS) tai tilanteeseen sopii jokin muu ennakoiva rahoitusmuoto, kuten pankkilaina tai ARAn avustukset ja tuet.

Pitkän tähtäimen suunnitelma (PTS)

Kiinteistön PTS on yksi kiinteistön ylläpidon keskeisistä työkaluista. Pitkän tähtäimen suunnitelmassa kiinteistön korjaustarpeita lähestytään strategisesti. Kiinteistöstä teetetään huolellinen kuntoarvio, johon perustuen remonttien ajankohta pystytään määrittämään.

Kun remonttien tyyppi ja ajankohta on etukäteen tiedossa, voidaan niihin varautua myös taloudellisesti esimerkiksi säästämällä rahaa erilliseen remonttirahastoon tai säästötilille.

Yksi hyvä tapa valmistautua kiinteistön remontteihin on ottaa erillinen remonttilaina asunnon ostamisen yhteydessä.

ARA avustukset, lainat ja tuet

ARA (Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus) myöntää tietyt ehdot täyttäviin korjauksiin avustuksia, tukia ja lainoja myös yksityishenkilöille.

Esimerkiksi ARAn myöntämät energia-avustukset on tarkoitettu kotitalouksille sekä taloyhtiöille, jotka haluavat parantaa kiinteistön energiatehokkuutta. Tällaisen avustuksen suuruus riippuu remontin laajuudesta ja kiinteistön energiatehokkuuden parannuksen suuruudesta.

ARA tarjoaa myös muita tukivaihtoehtoja, jotka voivat auttaa remontin rahoittamisessa. Näihin kuuluu esimerkiksi korjaus- ja energia-avustuksia, joiden tarkoituksena on edistää asumisen laatua ja ekologista kestävyyttä.

Kun talotekniikkaremontti yllättää, Renoa auttaa

Varsin usein remontit eivät tule kello kaulassa. Kenties vastikään ostetun talon tekniikan kanssa tuleekin eteen yllätyksiä tai toimivaksi luultu tekniikka pettää. Näihin tilanteisiin ei ole useinkaan voitu varautua hyvissä ajoin etukäteen.

Kun remontti yllättää, rientää Renoa apuun. Tarjoamme asiakkaillemme joustavaa, nopeaa ja aina tarpeeseen vastaavaa rahoitusta.

OP Yrityspankin rahoitus*

Renoa tarjoaa asiakkailleen OP Yrityspankin rahoitusta, joka on joustava ja yllättäviinkin tarpeisiin vastaava rahoitusmuoto.

Rahoitusta voi hakea suoraan Renoan kotisivuilta löytyvän linkin kautta yhdessä Renoan myyntiedustajan kanssa kartoituskäynnin yhteydessä.

OP Yrityspankin rahoitus on niin sanottu kertaluotto, joten sen saamiseksi ei tarvita minkäänlaisia vakuuksia tai takaajia. Rahoitusta voi hakea aina 50 000 euroon asti. Rahoitus ei sisällä minkäänlaisia perustamiskustannuksia.

Rahoituksen ehdoton etu on sen joustavuus. Rahoituksella remontille saa kuukauden korotonta ja kulutonta maksuaikaa. Tänä aikana rahoituksen voi maksaa kokonaisuudessaan pois ilman minkäänlaisia lisäkuluja.

Rahoituksen voi maksaa takaisin myös erissä, joiden suuruuden asiakas voi määrittää itse luottoehtojen puitteissa. Takaisin maksettavien erien summaa voi myös joustavasti muuttaa vaikkapa kuukausittain. Rahoituksen voi aina myös maksaa kokonaisuudessaan kerralla pois ilman mitään lisäkustannuksia.

Muista myös kotitalousvähennys

Kotitalousvähennystä saa jopa 40 % arvonlisäverollisesta työn osuudesta, kun työ on teetetty ennakkoperintärekisteriin kuuluvalla yrityksellä. Huomioithan, että tästä summasta vähennetään 100 euron omavastuu. 

Voit hakea kotitalousvähennystä vero.fi-verkkopalvelun kautta. Tarvitset työstä yritykseltä laskun tai laskuerittelyn, josta ilmenee työn osuuden hinta ja työkustannukset arvonlisäveroineen. Päätöksen kotitalousvähennyksen myöntämisestä ja vähennyksen suuruudesta tekee verottaja.

Renoalta saat laskuerittelyn kotitalousvähennyksen hakemista varten.

Mietityttääkö talon teknisten järjestelmien kunto tai onko remontti ajankohtainen? Varaa maksuton kartoitus
 

* Rahoitus on kertaluotto, jonka todellinen vuosikorko 7 500 euron luotolle on 12,58 %, kun luoton korko on OP-prime + 6,95 % (10,45 % 04/24), perustamismaksu 0 € ja laskutuspalkkio 7 €/kk. Arvioitu luoton kokonaiskustannus on 11 323 €. Laskelma on tehty olettaen, että luotto on nostettu kokonaan, luoton korko sekä maksut ja palkkiot pysyvät samana koko luottoajan ja luotto maksetaan takaisin 128 € minimilyhennyksin (1,70 % luoton määrästä) kuukauden välein, jolloin luottoaika on 89 kk. Luoton myöntää OP Yrityspankki Oyj, Gebhardinaukio 1, 00510 Helsinki.