Skip to content

Omakotitalon viemäriremontti sukittamalla

Viemärin sukitus on viemärin sisäpuolinen korjausmenetelmä, jolla viemäriputkisto kunnostetaan rakenteita rikkomatta.

Viemärin sukitus on viemärin sisäpuolinen korjausmenetelmä, jolla viemäriputkisto kunnostetaan nykyaikaisesti, turvallisesti ja nopeasti rakenteita rikkomatta. Me Renoalla toteutamme viemärin saneerauksen sukittamalla markkinoiden laajimman Boldan In-House Lining System -menetelmäsertifikaatin mukaisesti. Sertifikaatti kattaa kaikki viemärisaneerauksessa käytetyt materiaalit ja tarvikkeet, jotka on testattu yhteensopiviksi ja koko järjestelmä tiiviiksi myös haaraliitosten ja lattiakaivojen sekä niiden liitosten osalta. Sertifioitu sukitusmenetelmä sopii kaikille viemärimateriaaleille, joten olipa kotisi alkuperäinen viemäri betonia, valurautaa tai muovia, voidaan se uudistaa helposti ja turvallisesti sukittamalla.

Asukasystävällinen sukitusmenetelmä uudistaa käyttöikänsä päässä olevan vanhan viemäriputkiston ja muodostaa kovettuessaan itsekantavan rakenteen, joka vastaa käyttöiältään uutta viemäriputkea. Omakotitalon viemärisukitus kestää tyypillisesti 3-5 päivää ja voit jatkaa arjen toimia samalla, kun me kunnostamme kotisi viemärit uudenveroisiksi talosi rakenteita purkamatta.

VIEMÄRIN SUKITUKSEN SUUNNITTELU JA VALMISTELU

Jokainen omakotitalon viemäriremontti saa alkunsa ammattilaisemme tekemästä, yksilöllisestä asennussuunnitelmasta. Ennen sukitustyön aloittamista suojaamme kotisi pinnat huolellisesti. Tämän jälkeen irrotamme vesikalusteet, kuten vesilukot ja wc-istuimet sekä avaamme lattiakaivot.

Kun reitit viemäriputkistoon on avattu, valmistelemme viemäriputken sukitusta varten. Puhdistamme ja karhennamme viemäriputken sisäpinnan hellävaraisesti työhön suunnitellun laitteen avulla, aloittaen viemärin tuuletusputkesta, lattiakaivolta tai tarkastusluukusta. Käymme läpi koko viemäristön kaivolle tai kunnan viemäriin asti.  Karhennuksen jälkeen huuhtelemme putkiston puhtaaksi vedellä ja poistamme imuautolla viemäriputkiston pinnasta irronneet epäpuhtaudet pois, jolloin viemäri on puhdas ja valmis sukitettavaksi. 

Ennen sukitusta kuvaamme ja dokumentoimme puhdistetun viemäriputkiston viemärikameralla. Viemärikuvauksella voimme havaita mahdolliset reiät, halkeamat, painaumat sekä irronneet liitokset.

VIEMÄRIPUTKIEN SUKITUS

Aloitamme sukitustyön mitoittamalla asennettavan polyesterisukan ja käsittelemällä sen epoksimassalla. Seuraavaksi asennamme sukan paineilman avulla paikalleen, suoraan vanhan viemäriputken sisään. Aloitamme asennuksen tyypillisesti viemärin tuuletusputkesta, lattiakaivolta tai tarkastusluukusta. Paineistus säilytetään putkistossa, kunnes viemärisukka on täysin kovettunut ja muodostanut itsekantavan viemäriputkiston vanhan putkijärjestelmän sisään.

Viemäriputkisto on monimuotoinen kokonaisuus ja haarautuu useampaan viemäripisteeseen. Päälinjojen sukittamisen jälkeen avaamme haarakohdat erikoisporalla ja hiomme reunat haaran avauksen kohdalta. Tämän jälkeen valmistamme haarakappaleet viemärin haarakohtiin ja viemme haarapalat paineilmatyynyn avulla viemärin sisään oikeaan haarakohtaan. Haarapalat kovettuvat kuivuessaan muoviputkeksi. Kun viemärin haarakohdat ovat sukitettu, kotisi uusi viemäriputkisto on varmasti saumaton ja tiivis.

Sukituksen yhteydessä uusi­mme myös kotisi lattiakaivot. Kaivon suuaukko viimeistellään suojaavalla päällysteellä. Tämän jälkeen asennamme kaivoon muovisen kaivoinsertin, joka takaa, että lattiakaivo on tiivis ja kylpyhuoneen vesi kulkee sujuvasti viemäriin. Kunnostettujen viemäriputkien ja viimeisteltyjen lattiakaivojen ansiosta koko viemärilinjasta tulee uusi ja yhtenäinen, aina kaivolle tai kunnan viemäriverkkoon saakka.

TYÖN TARKISTUS JA DOKUMENTOINTI

Kun viemärin sukitus on tehty, tarkistamme ja dokumentoimme työn jäljen viemärin loppukuvauksella. Dokumentoinnilla ja tarkoilla toimintamalleillamme varmistamme, että kunnostettu viemäriputkisto on tiivis. Laaduntarkastuksen jälkeen asennamme vesikalusteet takaisin paikalleen ja siivoamme työn jäljet huolellisesti.

Lopuksi saat työstä takuu- ja järjestelmätodistuksen sekä viemärisistäsi kuvatun materiaalin muistitikulle tallennettuna. Sukittamalla kotisi viemäri saa lisää käyttöikää 50 vuotta ja saat uudelle viemäriputkistollesi 20 vuoden materiaalitakuun.

MISTÄ VIEMÄRIN SANEERAUKSEN HINTA KOOSTUU?

Viemärin saneerauksen hintaan vaikuttaa monet tekijät kuten viemäriputkiston rakenne ja materiaali, remontin laajuus, talon yksilölliset piirteet sekä remonttimenetelmä. Lue lisää kattavasta artikkelistamme, mitä otamme huomioon tarjousta laskiessa.

PYYDÄ ASIANTUNTIJAN ARVIO KOTISI VIEMÄRISTÄ

Oman talosi viemärin kunnon ja remontin tarpeen saat selville viemärin kuvauksella, jonka saat meiltä Renoalta veloituksetta.