Skip to content

Viemärin sukitus voittaa perinteisen viemäriremontin – lue vertailu

Viemärin sukitus on nopea ja edullinen tapa uusia omakotitalon viemäriputket perinteiseen viemäriremonttiin verrattuna. Varaa ilmainen viemärikuvaus!

Viemärin sukitus on nykyaikainen ja kustannustehokas menetelmä omakotitalon viemäriputkien uusimiseen niiden teknisen käyttöiän päätyttyä. Perinteiseen viemäriremonttiin verrattuna sukitus on nopea tapa uusia omakotitalon viemärit kerralla kuntoon.

Sukitusremontti onkin asukkaan kannalta erinomainen vaihtoehto viemäriputkien saneeraukseen, sillä sen aikana pystyy asumaan kotona ja käyttämään vettä – ainoastaan viemäriin ei saa laskea vettä remontin aikana. Perinteisen viemäriremontin aikana kotona sen sijaan ei pysty asumaan.

Viemärin sukitus lisää vanhan viemäriputken käyttöikää ja soveltuu kaikenlaisille viemäriputkille

Viemäreiden sukitus on suunniteltu erityisesti omakotitalojen viemäreiden saneeraukseen ja sopii kaikille viemäreille. Sukitus onnistuu myös vaikka viemäriputkissa olisi halkeamia tai tiivistevaurioita – sukitus nimittäin paikkaa pieniä reikiä ja halkeamia.

Sukitus pidentää viemärin käyttöikää jopa 50 vuotta eteenpäin: se tekee viemäriputkesta saumattoman, kestävän ja paikkaa myös pienet reiät ja halkeamat. Sisäpinnaltaan sukitettu putki on erittäin sileä ja liukas, mikä estää tukosten muodostumisen ja lian kiinnittymisen putken seinämiin.

Sukittaminen alkaa vanhan viemäriputken puhdistamisella ja putkiston lähtökunnon raportoinnilla. Sen jälkeen vanhan viemäriputken sisään asennetaan paineilman avulla epoksilla käsitelty huopasukka, joka kiinnittyy olemassa olevan viemäriputken seinämiin ja muodostaa täysin uuden ja itsekantavan putkirakenteen.

Näin omakotitalon viemärin sukitus tapahtuu – katso video!

Sukittaminen on edullisin tapa uudistaa viemäriputket

Omakotitalon viemärin sukituksen hinta riippuu monesta eri tekijästä ja remontin laajuudesta – tarkan hinnan muodostaminen vaatii aina tutustumiskäynnin remontoitavaan kohteeseen. Sukitus tulee kuitenkin huomattavasti edullisemmaksi kuin perinteinen putkiremontti.

Koska sukittamisessa ei rikota omakotitalon rakenteita, sukittaminen käy nopeasti ja kestää vain 2-5 työpäivää. Sukittamisessa ei myöskään pureta pintamateriaaleja, joten ylimääräisiä kustannuksia ei synny materiaalien osalta.

Kylpyhuoneen pintamateriaalit ja vesikalusteet on kuitenkin mahdollista uusia remontin yhteydessä, jos asukas niin haluaa. Viemärin sukitus on hyvä vaihtoehto myös silloin kun kylpyhuone on hiljattain uusittu.

Jopa kuukausia kestävän perinteisen viemäriremontin kustannukset ovat sukitusta selkeästi korkeammat muun muassa purkamis- ja maanrakennustöiden sekä materiaalikustannusten takia. Perinteisessä viemäriremontissa puolestaan joudutaan purkamaan talon rakenteita, jotta korjattavaan viemäriin päästään käsiksi ja uudet putket saadaan asennettua. Myös pintamateriaalit ja vesikalusteet joudutaan uusimaan.

Sertifioitu sukitusmenetelmä takaa korkean laadun

Renoa takaa korkean laadun käyttämällä sertifioitua sukitusmenetelmää omakotitalojen viemäreiden saneerauksessa. Eurofins Expert Services Oy:n myöntämä sertifikaatti varmistaa, että käytämme laadukkaita materiaaleja ja toteutamme työmme ulkopuolisen arvioinnin laatukriteerien mukaisesti.

Varaa Renoalta maksuton viemärinkuvaus– viemärin kuvauksella selvitämme kotisi viemäriputkiston kunnon ja tarkistamme, onko viemärin sukittaminen sopiva menetelmä kotisi viemäriputkien uudistamiseen.