Skip to content

Omakotitalon sähkösaneeraus pintoja purkamatta

Renoa sähkösaneeraus nykyaikaistaa kodin sähköistyksen. Saneeraus toteutetaan pintoja purkamatta, joten voit asua kotonasi koko remontin ajan. Lue lisää.

Sähköjärjestelmä ja siihen kuuluvat laitteistot kuluvat ikääntyessään, minkä vuoksi kodin sähköremontti tulee ennen pitkään ajankohtaiseksi. Vuosien mittaan niin sähkölaitteissa kuin asennuskäytännöissä on tapahtunut muutoksia ja sähköllä toimivien laitteiden määrä arjessamme on lisääntynyt merkittävästi.  Pientalon sähköjärjestelmän tekninen käyttöikä on 30-40 vuotta. Kodin sähköjärjestelmän kuntoa kannattaa seurata säännöllisesti ja järjestelmän kattavaa uusimista on syytä alkaa harkita, kun se on ylittänyt teknisen käyttöikänsä.

Renoa sähkösaneeraus nykyaikaistaa kodin sähköistyksen

Renoan toteuttamassa sähkösaneerauksessa kodin sähköjärjestelmä uudistetaan kokonaisvaltaisesti sisältäen johdotuksien vaihtamisen, uudet sähkökalusteet sekä nykyaikaisen sähkökeskuksen asennuksen. Saneeraus toteutetaan pintoja purkamatta, joten voit asua kotonasi koko remontin ajan. Työ toteutetaan siten, että sähkökatkot ovat lyhyitä ja varmistamme, että lämmitys ja kylmälaitteet toimivat koko remontin ajan. Omakotitalon sähkösaneeraus kestää tyypillisesti noin 5 päivää.

Työn suunnittelu aloitetaan toimistolla. Käymme remonttisuunnitelman läpi ja tilaamme kotisi sähkösaneerauksessa tarvittavat tarvikkeet valmiiksi. Ennen työn aloitusta suojaamme kotisi pinnat tarvittavilta osin ja aloitamme työn purkamalla vanhat sähkökalusteet ja johtimet. Putkitetuissa kohteissa vaihdamme uudet johtimet samalla, kun poistamme vanhat ja lisäämme tarvittavat maadoitusjohtimet. Pinta-asennuskohteissa uudet johdot pyritään asentamaan vanhoja reittejä pitkin mahdollisimman huomaamattomaksi osaksi kotiasi.

Vaihdamme sähkökalusteet, kuten pistorasiat ja kytkimet niin ulkoisilta kuin sisäpuolisilta osilta ja korjaamme mahdolliset vanhat kytkentävirheet ja ajan myötä löystyneet liitokset nykymääräysten mukaisiksi. Asennamme lisäpistorasiat siistinä pinta-asennuksena kanssasi sovittuihin paikkoihin, jotta saat virtaa kaikille tarvittaville laitteille, etkä tarvitse enää jatkojohtoja. Jokaisen sähkösaneerauksen yhteydessä asennamme myös nykymääräysten mukaisesti sijoitellut sähköverkkoon kytkettävät palovaroittimet, liesivahdin sekä sähkökaappiin kiinteästi asennettavan sammutusyksikön.

Sähkösaneerauksen yhteydessä on hyvä tilaisuus lisätä kodin energiatehokkuutta. Halutessasi vaihdamme sähkösaneerauksen yhteydessä vanhat sähkölämmittimet uusiin. Nykyaikaisissa sähkölämmittimissä on paremmat säätömahdollisuudet ja ne lämpenevät tehokkaasti, joten saat säätöä energialaskuun. Lisäksi voimme sähkösaneerauksen yhteydessä vaihtaa kotisi kiinteisiin valaisimiin energiatehokkaat led-polttimot sekä tehostaa valaistusta sisällä ja ulkona lisäämällä valaisimien määrää.

Uuden sähkökeskuksen asennus

Asennamme uuden sähkökeskuksen, jossa on automaattisulakkeet sekä vikavirtasuojakytkimet. Kun keskus uusitaan, käydään kaikki liitokset läpi ja ne kiristetään asianmukaisesti. Merkkaamme vanhan sähkökeskuksen johdotuksen ja asennamme uuden keskuksen vanhan tilalle. Kytkemme uudet johtimet sähkökeskukseen, ensimmäisenä kylmälaitteet ja lämmitysjärjestelmän. Sähkökeskukseen merkitään kaikki kotisi huoneet sekä sähkölaitteet ja vanhat sulakkeet korvataan automaattisulakkeilla. Asennamme vikavirtasuojan sähkökeskukseen ja kytkemme uusittavat johtimet vikavirtasuojan taakse. Uuteen keskukseen on myös mahdollista asentaa ylijännitesuoja, joka suojaa elektroniikkaa salamalta.

Sähkösaneeraus 5 vuoden takuulla

Kun asennustyö on tehty teemme loppusiivouksen ja kuljetamme kaikki remontista aiheutuneet jätteet pois asianmukaisesti kierrätettäväksi.

Suoritamme jokaisessa huoneessa käyttöönottomittaukset, joilla varmistamme, että sähköjärjestelmä on varmasti toimiva ja tämän päivän standardien mukainen. Kirjaamme mittaustulokset mittauspöytäkirjaan ja käymme kanssasi läpi uuden sähköpääkeskuksen käyttöohjeet sekä vikavirtasuojan testauksen. Remontin päätteeksi luovutamme sinulle mittauspöytäkirjan, kirjalliset huolto- ja käyttöohjeet sekä takuu- ja järjestelmätodistuksen. Saat kotisi uudelle sähköjärjestelmälle 5 vuoden takuun.

Pyydä asiantuntijan arvio kotisi sähköjärjestelmästä

Oman talosi sähköjärjestelmän tilanteen saat selville asiantuntijamme tekemällä sähköjärjestelmän kartoituksella, jonka saat meiltä Renoalta veloituksetta.