Skip to content

Sähkökeskuksen uusiminen nykyaikaistaa kodin sähköistyksen ja parantaa paloturvallisuutta

Sähkökeskuksen uusiminen lisää asumismukavuutta ja parantaa kodin paloturvallisuutta ‒ lue miten hinta muodostuu ja varaa Renoan ilmainen sähkökartoitus!

Omakotitalon sähkökeskus on talon sydän, josta käsin ohjataan kodin pistorasioita, valaistusta ja lämmitystä. Sähkökeskuksen uusiminen on hyvä tilaisuus nykyaikaistaa kodin sähköistystä ‒  vanhassa omakotitalossa sähköjä ei nimittäin ole todennäköisesti mitoitettu nykytarpeiden ja lisääntyneiden sähkölaitteiden määrän mukaan.

Omakotitalon sähkökeskuksen uusiminen tulee ajankohtaiseksi viimeistään silloin kun sen tekninen käyttöikä on tullut päätökseensä eli noin 30-40 vuoden kohdalla. Vanhan sähkökeskuksen uusimista ei kannata jäädä aikailemaan, sillä vanha sähkökeskus on paloturvallisuusriski.

Sähkökeskuksen lisäksi omakotitalon sähköjärjestelmään kuuluu pistorasiat, kaapeloinnit ja johdotukset. Tekninen käyttöikä ei koske vain sähkökeskusta, vaan koko sähköjärjestelmä on uusittava 30-40 vuoden käytön jälkeen.

Sähköremontti korjaa vanhan sähköjärjestelmän turvallisuusriskit kuntoon

Nykyajan sähkökeskukset sisältävät vikavirtasuojan, joka on merkittävä osa turvallista sähkökeskusta: vikavirtasuojakytkimet laukeavat vikatilanteessa tavallista sulaketta herkemmin ja siten suojaavat asukkaita sähköiskuilta. Nykyaikainen omakotitalon sähköjärjestelmä auttaa ennaltaehkäisemään henkilövahinkojen lisäksi sähköpalot ja laitteiden turhan vikaantumisen.

Renoan sähkösaneerauksessa uudistetaan kodin sähköjärjestelmä vastaamaan nykyajan laitteistoa, turvallisuusmääräyksiä ja asumistottumuksia. Sähköremontin tekoon esimerkiksi sisältyy aina pistorasioiden, kytkinten ja kaapelien vaihto.

Sähköjärjestelmän uusimisen yhteydessä saadaan kätevästi lisättyä myös maadoitetut pistorasiat, joita vanhoissa omakotitaloissa ei välttämättä ole. Maadoitettu pistorasia on huomattavasti turvallisempi kuin maadoittamaton pistorasia, sillä se sisältää metalliset maadoitusliuskat, jotka nimensä mukaisesti ohjaavat virtapiikit maahan ja siten estävät sähköiskut.

Sähkökeskuksen uusimisen hinta muodostuu kodin koon ja tarpeiden mukaan

Sähkökeskuksen uusiminen ja sen hinnan muodostaminen vaatii yksilöllisen remonttisuunnitelman, joka tehdään kartoituksen perusteella ja räätälöidysti asiakkaan tarpeiden mukaan. Sähköremontin hintaan vaikuttavat siis sähkökeskuksen koko, remontin laajuus ja asiakkaan yksilölliset tarpeet.

Lue lisää, miten omakotitalon sähkösaneerauksen hinta muodostuu.

Sähkökeskuksen uusiminen lisää asuinmukavuutta ja mahdollistaa tulevaisuuden muutokset

Omakotitalon sähköremontilla voidaan lisätä kodin käyttömukavuutta pistorasioiden paremmalla sijoittelulla ja päivittämällä kodin valaistus led-valoihin ‒ samalla paranee myös kodin energiatehokkuus. Vanhoihin sähkökeskuksiin verrattuna nykyajan sähkökeskukset mahtuvat huomattavasti pienempään tilaan ja ovat huomaamattomampia.

Sähköremontin tekeminen onnistuu kätevästi esimerkiksi keittiö- tai kylpyhuoneremontin yhteydessä. Sähköremontti vie vain muutaman päivän verran aikaa ja onnistuu pintoja purkamatta.

Omakotitalon sähkökeskuksen uusimisen yhteydessä on hyvä pohtia myös tulevaisuuden tarpeita ja mitoittaa uusi sähkökeskus hieman liian suureksi sen hetkisiin tarpeisiin verrattuna. Tällöin esimerkiksi sähköauton lataus tai vaikkapa porealtaan käyttöönotto onnistuu myöhemmin ilman muutoksia.

Pyydä ilmainen asiantuntijan arvio kotisi sähköjärjestelmän kunnosta  ‒ varaa Renoan maksuton sähkökartoitus!