Skip to content

Renoa kokemuksia – Omakotitalon sähkösaneeraus Pyhäntä 

Kokonaisvaltaisessa sähkösaneerauksen jälkeen Erkin ja Raunin koti on sähköpaloturvallisempi ja arjen toimet sujuvampia. Lue lisää!

Jukkatalolla työskennellyt Erkki Tuomaala rakensi yksikerroksisen kotitalonsa isänsä avustuksella vuonna 1984. Vuosikymmenien aikana kotia on ylläpidetty pintojen osalta, ja rakennustekniikan tunteva Erkki on huolehtinut myös taloteknisten järjestelmien kunnosta. Talon käyttöikää ylläpitäviä remontteja on tehty Renoan toimesta, kun muutama vuosi sitten Erkki ja Rauni ottivat yhteyttä halutessaan uudistaa kotinsa käyttövesiputket ja vesivaraajan sekä viemäriputket sukittamalla. Nyt viimeisimpänä kotiin päivitettiin sähköjärjestelmä tämän päivän tarpeita vastaavaksi.  

– 40 vuodessa, mitä olemme tässä asuneet, maailma muuttuu ja sähköjenkin osalta tarve muuttuu. Kodinkoneita on ihan eri tavalla kuin silloin alkuvaiheessa. Silloin ei mahdollisesti ollut mikroakaan, vaan oli kahvinkeitin ja ehkä leivänpaahdin, Rauni kertoo.  

Uudistettu sähköjärjestelmä lisää kodin turvallisuutta ja asumismukavuutta 

Kokonaisvaltaisessa sähkösaneerauksessa Erkin ja Raunin kodin vanha sulaketaulu vaihdettiin nykyaikaiseen sähkökeskukseen, jossa on vikavirtasuoja. Se katkaisee välittömästi virran, kun havaitsee sähköjärjestelmässä viallisen laitteen ja ehkäisee näin sähköiskuja sekä sähköpaloja. Myös pintojen alla kulkevat sähköjohdot vaihdettiin ja maadoittamattomien pistorasioiden tilalle asennettiin turvallisemmat, maadoitetut pistorasiat. Ne turvaavat kotia ja sähkön käyttäjää ja ovat siksi oleellinen osa nykyaikaista sähköjärjestelmää.  

– Maadoittamattomat pistorasiat paukkui aina ja ne oli hyvä uusia kaikki nyt, Erkki kertoo.  

Lisäksi Erkin ja Raunin kodin valokatsijat vaihdettiin ja kiinteät valaisimet uusittiin kirkkaampiin ja energiatehokkaisiin led-valaisimiin. Nyt eteinen sekä keittiö ovat tehokkaasti valaistu.  

– Remontin myötä valoa on tullut lisää ja pistorasioita myös, Erkki mainitsee.  

– Ja tietysti sähköturvallisuus on myös parantunut, Rauni lisää.  

Sähkösaneerauksen yhteydessä asennettiin lisää pistorasioita etenkin olohuoneeseen ja keittiöön, joissa sähkölaitteiden määrä on lisääntynyt merkittävästi viimeisimpien vuosikymmenien aikana. Riittävällä määrällä pistorasioita on jatkojohdot saatu jätettyä kokonaan pois, joita tulisikin käyttää vain väliaikaisesti sesonkivalaisuun. Lisäpistorasioiden myötä koti on sähköpaloturvallisempi ja arjen toimet sujuvampia – ruuanlaitto on nyt mukavampaa, kun pistorasioita riittää kaikille laitteille.  

Varmista kotisi sähköjen tilanne ja hyödynnä maksuton kartoitus 

Haluatko selvittää, missä kunnossa sinun kotisi sähköjärjestelmä on ja tietää, onko sähkösaneeraus nyt ajankohtainen? Kutsu edustajamme maksuttomalle kartoituskäynnille kotiisi, niin arvioimme kotisi sähköjärjestelmän kunnon ja saneeraustarpeen. Ajankohtaisen saneeraustarpeen ilmetessä saat halutessasi meiltä tarjouksen. Ota yhteyttä, niin varataan kartoitus sinunkin kotiisi!