Skip to content

Omakotitalon viemärien kuvaaminen on helppo tapa selvittää niiden kunto

Radiojuontaja Kimmo Vehviläisen 80-luvun omakotitalon viemärit kuvattiin, koska talossa on alkuperäiset putket.

Omakotitalojen korjausrakentamiseen erikoistuneen Renoan asiantuntija vieraili kuvaamassa radiojuontaja Kimmo Vehviläisen 80-luvun omakotitalon viemärit. Kimmolle kuvaaminen oli tapa selvittää mahdolliset ongelmat ja välttää isommat remontit ajoissa.

Kimmo Vehviläinen asuu perheineen vuonna 1987 rakennetussa omakotitalossa. Koska talossa on alkuperäiset putket ja käyttöiän loppu lähestyy, oli Kimmon mielestä nyt oikea hetki tarkistaa viemärien kunto.

Viemärien kuvaamiseen päädyin puhtaasti niiden iän takia. Ongelmia, kuten hajuhaittoja tai tukoksia ei ole toistaiseksi ollut.

Kimmo korostaakin, että viemärien kuvaus ja mahdollinen putkien sukitus ovat toimenpiteitä, jotka kannattaa hoitaa ennen kuin pahoja ongelmia ilmenee. Sukittamalla putkia ei voida korjata enää siinä vaiheessa, kun niistä löytyy merkittäviä vikoja.

Remontin hinnan osalta näillä on älyttömän suuri ero. Isojen ongelmien hoitaminen piikkamalla ja putkia vaihtamalla maksaa kymmeniätuhansia, sukittaminen tuhansia. Kun puhutaan putkista, on myös olemassa se riski, että jostain vuotaa vettä huomaamatta ja homeongelmat sitten vasta maksavatkin, Kimmo toteaa.

Kuvaaminen on nopeaa ja helppoa

Itse kuvaaminen on asiakkaalle yksinkertainen ja nopea, tunnin tai parin, toimenpide. Renoan asiantuntija saapuu paikalle kuvausvälineiden kanssa ja asiakas voi itse seurata kuvausta ruudulta ja nähdä mahdolliset ongelmakohdat.

Asiantuntija kävi kaikki kodin viemärit läpi kelan päässä olevan kameran kanssa. Kamera kulki viemärissä parhaimmillaan jopa 40 metriä, aina tontin rajalle saakka.

Suurimmaksi osaksi viemärit olivat vielä kunnossa. Kuvauksessa löydettiin yksi viemäriputkien liitoskohta, jossa oli haurastumista, ja lisäksi yksi lattiakaivo todettiin huonokuntoiseksi. Kimmon mukaan oli helpottavaa tietää, että viemäreistä ei löydetty mitään akuuttia.

Sukitus tulee varmaankin ajankohtaisesti parin, kolmen vuoden sisällä.

Renoan palvelua Kimmo kuvailee asiantuntevaksi, rennoksi ja ystävälliseksi. Ongelmia ei etsitty väkisin, eikä korjauksia tuputettu.

Kuvaus kannattaa todellakin tehdä, jos asuu vanhemmassa omakotitalossa. Kun putkista on kyse, tietämättömyys voi tuoda inhottavia seurauksia. Yötkin tulee nukuttua paremmin, kun tietää, että kaikki on kunnossa.

Haluatko selvittää oman kotisi viemärien kunnon?

Viemärin kuntokartoitus on suositeltavaa tehdä viimeistään, kun viemärin ikä ylittää 40 vuotta. Oman talosi viemärin tilanteen saat selville viemärin kuvauksella, jonka saat meiltä Renoalta veloituksetta.

Varaa maksuton viemärikuvaus