Skip to content

Renoa kokemuksia – Omakotitalon putkiremontti Lappeenranta

Omakotitalon putkiremontti oli huolellisen harkinnan lopputulos. Pinta-asennuksella toteutettu putkiremontti ratkaisi kunnostustarpeen vaivattomasti.

Renoa kokemuksia – käyttövesi- ja lämpöverkkoremontti Lappeenranta

Omakotitalon putkiremontti oli Lappeenrannassa asuvalle Olavi Timoselle huolellisen harkinnan lopputulos. Pinta-asennuksella toteutettu käyttövesi- ja lämpöverkkoremontti ratkaisi kunnostustarpeen vaivattomasti ja toi mielenrauhaa asumiseen.

Pinta-asennus toimiva ratkaisu remonttitarpeeseen

Alkuperäiset rakenteiden sisään sijoitetut vesiputket alkoivat mietityttämään 1963-vuonna rakennetussa omakotitalossa asuvaa Timosta, sillä käyttöikää putkille oli kertynyt jo yli 50 vuotta. Putkiston kuntoa seuranneena omakotitalon putkiremontti oli ollut Timosen mielessä jo pidemmän aikaa. Uusimistyyli oli kuitenkin askarruttanut paljon.

—Miten ihmeessä putkistot uusitaan, kun ovat vanhat ja rakenteiden sisässä, Timonen kertoo pohtineensa.

Sopivan toteuttamistavan lisäksi putkiremontin lähtökohtana Timoselle oli löytää osaava ja asiantunteva yritys. Renoan putkiasentajien siisti työnjälki naapurissa ja tuttavan suosittelut vakuuttivat Olavin.

—Naapurille tehtiin putkiremontti pinta-asennuksella. Kävin katsomassa lopputulosta ja valmis työ oli siistin näköinen. Pohdin pinta-asennuksen olevan sopiva ratkaisu myös minulle, Olavi kertoo.

Pitkä takuu toi luottamusta ja varmuutta valintaan

Renoa käyttää omakotitalon putkiremontissa suuren ja luotettavan toimijan, belgialaisen Hencon, valmistamaa komposiittiputkea sekä saman valmistajan liittimiä. Laadukas putkijärjestelmä kestää kovassakin käytössä vuosikymmeniä. Lisäksi Renoan asentamille putkistoille myönnetään 30 vuoden järjestelmätakuu, joka vaikutti positiivisesti myös Olavin valintaan.


—Pitkä takuu toi luottamusta putkiston laatuun ja yritykseen, Olavi mainitsee.

Asukasystävällinen työtapa

Timosen omistamaan taloon toteutettiin kokonaisvaltainen käyttövesi- ja lämpöverkkoremontti, jonka yhteydessä uusittiin myös kodin lämpöpatterit. Useimmiten onkin suositeltavaa vaihtaa patterit lämpöverkkoremontin yhteydessä, sillä nykyaikaiset patterit ovat energiatehokkaita ja mahdollistavat tarkat lämpösäädöt.

Käyttövesi- ja lämpöverkkoremontti yhdessä vei kokonaisuudessaan noin 4 päivää ja ennalta sovittu asennusaikataulu piti paikkansa. Asumiseen remontti ei vaikuttanut lainkaan. Asennusvaihetta Olavi kuvailee säntilliseksi ja ammattitaitoiseksi.

—Asentajat saapuivat paikalle kahdella asennusautolla ja aloittivat työt täsmällisesti aamu kahdeksalta. Heillä oli silmää katsoa, mistä putket on järkevintä vetää. Harvassa ovat tuollaiset nuoret miehet, joilta löytyy noin kovan luokan osaamista, Olavi kertoo.

Positiivinen kokemus Timoselle jäi myös asentajien siisteydestä.

—Asennuksessa ei tehty rakenteisiin tarpeettomia reikiä eikä asentajien mukana kulkeutunut roskaa talon sisälle. Turhat työkalut ja asennustarvikkeet vietiin heti takaisin autoon, etteivät olleet tiellä, Timonen kertoo.

Huoli pois putkista vuosikymmeniksi eteenpäin

Urakan lopuksi työnjohtaja kävi vielä paikan päällä tarkistamassa asentajien työnjäljen. Toteutettu saneeraus toi mielenrauhaa asumiseen – putket ovat nyt kunnossa ja vuodon mahdollisuus on suljettu pois sekä järjestelmätakuu tuo pitkän turvan pitkälle tulevaisuuteen.

OTA MEIHIN YHTEYTTÄ

Haluatko tietää lisää omakotitalon putkiremontista ja selvittää, onko se ajankohtainen kodissasi nyt? Kutsu edustajamme maksuttomalle kartoituskäynnille kotiisi. Arvioimme kotisi putkiston kunnon ja remontin tarpeen. Ajankohtaisen remonttitarpeen ilmetessä saat halutessasi tarjouksen kotisi putkiremontista.

Varaa maksuton putkikartoitus