Skip to content

Renoa kokemuksia – Omakotitalon sähkösaneeraus Jyväskylässä

Omakotitalon sähkösaneeraus Renoan toteuttamana. Sähköjärjestelmän tekninen käyttöikä on noin 20-40 vuotta, jonka jälkeen uudistaminen on ajankohtaista.

Jyväskylän Palokassa asuvien Anniinan ja Arton omakotitalossa sähköjärjestelmä alkoi osoittaa tulleensa käyttöikänsä päähän. Sähköjärjestelmässä esiintyi toistuvia ongelmia ja tämä aiheutti huolta turvallisuudesta. Siitä syystä Anniina ja Arto päätyivät toteuttamaan sähkösaneerauksen kotiinsa. Sähköjärjestelmän, johon lukeutuvat muun muassa sähkökeskukset, pistorasiat, valaisimet ja johdotukset, tekninen käyttöikä on noin 30-40 vuotta.

– Meillä oli ollut sähköjärjestelmän kanssa ongelmia. Esimerkiksi pesukone ja pistorasia ovat syttyneet palamaan, asiakaspalvelukoordinaattorina työskentelevä Anniina kertoo.

Sähkösaneeraus tulee ajankohtaiseksi, kun järjestelmän tekninen käyttöikä on lopuillaan. Renoa toteuttaa standardien mukaisia sähkösaneerauksia omakotitaloihin ympäri Suomen.

Sähkösaneerauksen yhteydessä asennettiin myös uusi sähkökeskus vanhan sulaketaulun tilalle.

Remontin jälkeen on turvallista asua

Sähkösaneeraus antaa oivan mahdollisuuden päivittää asunnon ilmettä. Sähköjärjestelmää uusittaessa voi vaikuttaa esimerkiksi valaistusratkaisuihin ja asentaa lisää pistorasioita tarvittaviin paikkoihin. Näin asuinmukavuus päivittyy uudelle tasolle, sähkönkäyttö on turvallisempaa ja kodin yleisilme uudistuu.

– Remontissa asennettiin uudet, maadoitetut sähköjohdot lampuille. Taloon vaihdettiin myös uudet pistorasiat, minkä lisäksi vanhojen loisteputkivalojen tilalle vaihdettiin uusia lamppuja, Anniina selventää.

– Nyt täällä on todella turvallista asua, tyytyväinen Arto lisää.

Vaivaton ja nopea remontti

Keittiöalalla työskentelevän Arton mukaan sähkösaneeraus sujui todella vaivattomasti ja nopeasti sillä aikaa, kun talon asukkaat olivat pois kotoa. Arton ja Anniina ovat saneerauksen lopputulokseen tyytyväisi ja koti on jälleen turvallinen.

Lopputulos remontista on oikeastaan parempi, mitä osattiin ajatella, Anniina kiittää.

Ota meihin yhteyttä

Kutsu edustajamme maksuttomalle kartoituskäynnille kotiisi, niin saat arvion kotisi sähköjärjestelmän kunnosta ja tietoa mahdollisesta ajankohtaisesta uudistamistarpeesta.