Skip to content

Tästä syystä lämpöverkko kannattaa uusia ilma-vesilämpöpumpun asennuksen yhteydessä

Lämpöverkon uusiminen ilma-vesilämpöpumpun asennuksen yhteydessä mahdollistaa järjestelmän kaikkien etujen hyödyntämisen.

Ilma-vesilämpöpumppu on ekologinen ja energiaa säästävä kodin lämmitysratkaisu. Lämpöverkon uusiminen asennuksen yhteydessä tuo ratkaisun kaikki edut esiin.
Lämpöverkon uusiminen on erityisen tärkeää silloin, kun kotisi vesikiertoinen lämmityslaitteisto on palvellut yli teknisen käyttöikänsä.

Renoan asentama ilma-vesilämpöpumppu on suunniteltu erityisesti pohjoisiin olosuhteisiin

Renoan lämmitysremontissa kotiin asennetaan CTC ilma-vesilämpöpumppu ja varaaja, jotka hyödyntävät ulkoilmasta saatavan energian tehokkaasti kodin ja käyttöveden lämmitykseen.  CTC ilma-vesilämpöpumppu toimii tutkitusti tehokkaasti ja korkealla hyötysuhteella erityisesti pohjoisissa olosuhteissa.

Ilma-vesilämpöpumpulla on monenlaisia hyötyjä, joista ilmeisin on tietysti alhaisempi energiankulutus ja säästöt kodin lämmityskustannuksissa. Ilma-vesilämpöpumpun asentaminen vaikuttaa positiivisesti myös lämmitysjärjestelmän elinkaarikustannuksiin, sillä se on suhteellisen huoltovapaa eikä vaadi säännöllistä laitteiston tai osien uusimista.

Ilma-vesilämpöpumppu on myös erittäin ekologinen lämmitysmuoto ja sillä on suoria ympäristövaikutuksia, kuten päästöttömyys ja alhaisempi energiankulutus.

Lämpöverkon uusiminen mahdollistaa ilma-vesilämpöpumpun kaikkien etujen hyödyntämisen

Ilma-vesilämpöpumpun asentaminen tuo huomattavia etuja ja säästöjä kotitalouden lämmitykseen myös vanhaan lämpöverkkoon asennettuna. Sen täydet hyödyt saavutetaan kuitenkin parhaiten silloin, kun lämpöverkko uusitaan asentamisen yhteydessä.

Lämpöverkon uusimisella on vaikutusta esimerkiksi siihen, miten paljon energiaa kuluu lämmitysjärjestelmän pyörittämiseen. Vanha lämpöverkko on yleensä mitoitettu vanhan lämmitysmuodon – esimerkiksi öljypolttimen – mukaan, eivätkä nämä mitoitukset välttämättä mahdollista ilma-vesilämpöpumpun ideaalia toimintaa.

Ilma-vesilämpöpumpun pyörittämässä lämpöverkossa veden lämpötilan ei tarvitse olla läheskään niin korkea, kuin vaikkapa öljyllä toimivassa verkossa. Mikäli lämpöverkon vaatima veden lämpötila on korkea, kuluttaa se luonnollisesti enemmän energiaa. Vanhasta lämpöverkosta on usein myös vuosien varrella irronnut ruostetta putkistoon. Ruostesakka saattaa vaikeuttaa pumpun tuottaman lämmön siirtymistä lämpöverkkoon. Muun muassa näistä syistä vanhaan lämpöverkkoon asennetuilla pumpuilla on usein lyhyempi käyttöikä, kuin täysin uuteen verkkoon asennetuilla.

Uuteen lämpöverkkoon asennettavat patterit ovat huomattavan paljon tehokkaampia, sillä ne luovuttavat lämpöä suuremmalla pinta-alalla. Tällöin huonelämpötila saadaan tasaisemmaksi ja vedottomammaksi. Haluttu lämpötila myös saavutetaan pienemmillä energiakustannuksilla, sillä verkkoon syötettävän veden lämpötila on alhaisempi.

Lämmitysremontti on nopea ja asukkaan näkökulmasta vaivaton toimenpide

Lämmitysremontti toteutetaan Renoan toimesta tyypillisesti 3-7 vuorokaudessa. Remontti pyritään toteuttamaan siten, että se aiheuttaa mahdollisimman vähän haittaa asumiselle. Talvikaudella käytämme kodin lämmitykseen väliaikaisia lämmittimiä ja lämmin käyttövesi on täysin normaalisti käytettävissä.

Puramme vanhan järjestelmän pois ja rakennamme uuden tilalle. Sen lisäksi, että verkosto on kunnossa, nostaa remontti ilma-vesilämpöpumpun käyttöikää ja parantaa hyötysuhdetta. Uusi lämpöverkko on myös esteettisesti miellyttävä ja nostaa talon arvoa.

Mietityttääkö oman talon lämpöverkon kunto tai onko lämmitysmuodon uusiminen ajankohtainen? Ota yhteyttä ja varaa Renoan ilmainen kartoituskäynti!

Varaa maksuton putkikartoitus