Skip to content

Kotitalousvähennys auttaa pitämään kodin kunnossa – hyödynnä se remonttiin!

Kotitalousvähennys auttaa ylläpitämään ja jopa parantamaan omakotitalon kuntoa ja arvoa. Hyödynnä kotitalousvähennys, varaa maksuton kartoitus!

Omakotitalon ylläpito ja remontit voivat olla kalliita – kotitalousvähennys auttaa alentamaan näitä kustannuksia, sillä se mahdollistaa osan työkuluista ja palveluista vähentämisen verotuksessa. Kotitalousvähennyksen avulla oman kodin kunto ja arvo pysyvät yllä ja jopa paranevat.

Kotitalousvähennys on tärkeä etu omakotitalon omistajille paitsi taloudelliselta kantilta, mutta se myös kannustaa vastuulliseen energiankäyttöön ja edistää omakotitalon ylläpitoa ja kunnostamista ammattilaisten avulla. Ammattilaisten käyttäminen kodin kunnossapitotöissä ja remonteissa auttaa varmistamaan laadukkaan työn ja vähentää virheiden riskiä.

Kotitalousvähennystä voi hyödyntää kodin remontti- ja korjaustöissä

Kotitalousvähennys tarjoaa taloudellista tukea kodin remontti- ja korjaustöissä, kuten viemärin sukituksessa, putkiremonteissa ja sähköjärjestelmän uusimisessa. Kotitalousvähennyksen voi saada myös loma- tai kaupunkiasunnossa tehdystä työstä.

Kotitalousvähennys on henkilökohtainen ja vuosittainen, ja se myönnetään sen kalenterivuoden perusteella, jona lasku tai palkka on maksettu. Vähennystä ei myönnetä laskun kokonaissumman perusteella, vaan ainoastaan tehdyn työn osuudesta, joka on eritelty laskulle. Kotitalousvähennys lasketaan työn arvonlisäverollisesta hinnasta, ja ennen työn aloittamista on aina kumppania valitessa tärkeää varmistaa, että valittu yritys on ennakkoperintärekisterissä. Renoan tekemissä remonteissa työn osuus on kotitalousvähennyskelpoista ja erittelyn työn osuudesta saat automaattisesti.

Vuonna 2024 omakotitalon perusparannus- ja kunnostustöihin on mahdollista saada kotitalousvähennystä seuraavasti:

  • Kotitalousvähennyksen enimmäismäärä on 2 250 euroa henkilöltä vuodessa, ja omavastuuosuus on 100 euroa henkilöltä vuodessa.
  • Vähennyksen myöntäminen koskee ainoastaan työn osuutta. Jos hankit työn yritykseltä, voit vähentää 40 % työn osuudesta. Saat maksimivähennyksen, kun yrityksen laskussa oleva työn osuus on vähintään 5 875 euroa.
  • Jos sen sijaan palkkaat oman työntekijän, voit vähentää 15 % palkasta sekä palkkaan liittyvät työnantajan sivukulut.

Kotitalousvähennyksen tiedot ilmoitetaan verottajalle siltä vuodelta, jolloin teetetyn työn lasku on maksettu. Kotitalousvähennyksen tiedot voi ilmoittaa verokortille tai veroilmoitukseen. Lue lisää kotitalousvähennyksestä verohallinnon sivuilta.

Kotitalousvähennystä tulee jokaisen hakea itse ja päätöksen kotitalousvähennyksen myöntämisestä tekee aina verottaja.

Korotettu kotitalousvähennys tarjolla öljylämmityksestä luopuville kotitalouksille vuoteen 2027 asti

Korotetulla kotitalousvähennyksellä tuetaan öljylämmityksestä siirtymistä ympäristöystävällisempään energiaratkaisuun, kuten ilma-vesilämpöpumppuun. Korotetulla kotitalousvähennyksellä voidaan kattaa 60 % työn kustannuksista vuodessa henkilöltä. Omavastuuosuus on 100 euroa vuodessa henkilöltä.

Korotettu kotitalousvähennys on voimassa vuoteen 2027 saakka. Jos asut edelleen öljylämmitteisessä omakotitalossa ja harkitset ekologista lämmitysjärjestelmää, niin suosittelemme hyödyntämään korotetun kotitalousvähennyksen vielä kun se on saatavilla! Ilmavesilämpöpumppu auttaa säästämään kustannuksissa ja lämmittää kotisi ilmastoystävällisesti.

Autamme päivittämään kotisi lämmityksen ympäristöystävälliseen energiaratkaisuun – varaa ilmainen kartoituskäynti!