Skip to content

Renoa kokemuksia – Omakotitalon lämmitysremontti Kokkola

Omakotitalon lämmitysremontti - ympäristöystävällisyys ja huolettomuus houkuttelivat vaihtamaan omakotitalon öljylämmityksen ctc ilma-vesilämpöpumppuun.

Omakotitalon lämmitysremontti – ympäristöystävällisyys ja huolettomuus houkuttelivat vaihtamaan öljylämmityksen CTC ilma-vesilämpöpumppuun

Yli 30 vuotta sitten kokkolalaiset Annukka ja Kenneth Bergroth ihastuivat nykyisen kotinsa rauhalliseen sijaintiin. Koti toimi tuolloin hyvin lapsiperheen arjessa ja tilaa yhteiseen ajanviettoon löytyi mukavasti.  Alakerran pingispöytä oli erityisen mieluinen lasten ollessa pieniä. Nyt pariskunta asuu kodissaan kaksin, mutta tilaa tarvitaan edelleen, kun lapset perheineen tulevat kyläilemään. Pingishuone on muuttunut vierashuoneeksi.

– Meillä on kolme lasta ja kuusi lastenlasta, joten tilaa tarvitaan, kun kokoonnumme viettämään aikaa yhdessä, Annukka kertoo.

Bergrothien vuonna 1974 rakennettuun omakotitaloon toteutettiin lämmitysremontti. Muutamaa kuukautta aiemmin kodin alkuperäiset käyttövesi- ja lämpöverkkoputket korvattiin Henco-komposiittijärjestelmällä. Kun öljylämmitteisen talon polttoöljy loppui, oli vuorossa lämmitysjärjestelmän vaihtaminen CTC ilma-vesilämpöpumppuun.

Ympäristöystävällinen lämmitysmuoto kodin ja käyttöveden lämmitykseen

Ilma-vesilämpöpumppu lämmittää Bergrothien 280 neliöisen kaksikerroksisen kodin sisätilat ja käyttöveden. CTC-laitteet tuottavat kodin vesikiertoiseen lämmitysjärjestelmään energiaa ulkoilmasta. Ilma-vesilämpöpumppu onkin ekologinen lämmitysmuoto, joka auttaa vähentämään kodin hiilidioksidipäästöjä.

Lämmitysratkaisun valinnassa Bergrotheja houkutteli ilma-vesilämpöpumpun ympäristöystävällisyys ja mahdollisuus lämmityskustannusten säästöön.

– Öljyn hinta ei tule ainakaan laskemaan, Kenneth toteaa.

Arvioidun säästölaskelman mukaan Bergrothien kodin vuotuisissa lämmityskuluissa on mahdollista säästää jopa puolet aiempaan lämmitysmuotoon verrattuna.

– Kun laite on ollut vuoden käytössä, voidaan laskea lämmityskulut. Sitten nähdään, kuinka iso säästö todellisuudessa on, Kenneth sanoo.

Ilma-vesilämpöpumpulla lisää asuinmukavuutta

Pohjoismaisiin olosuhteisiin suunniteltujen CTC ilma-vesilämpöpumppujen teknisissä ratkaisuissa ja komponenttivalinnoissa keskiössä on järjestelmän helppokäyttöisyys ja ylläpidon vaivattomuus. Ilma-vesilämpöpumpulle säännölliseksi huoltotoimenpiteeksi riittää ulkoyksikön kondenssivesikaukalon ja höyrystimen tarkistus ja puhdistaminen.

Ilma-vesilämpöpumpun huolettomuuden lisäksi myös laitteiston mukautuminen kodin ja käyttöveden lämmitystarpeeseen ovat Bergrotheille tärkeä seikka erityisesti kesäisisin, kun pariskunta viettää aikaa vapaa-ajan asunnollaan.

– Kun kesä tulee, muutamme huvilalle. Yleensä olemme laittaneet lämmöt pois päältä, mutta nyt voimme mahdollisesti jättää peruslämmön päälle. Kesän jälkeen on syksyllä mukavampi tulla takaisin, kun ei ole niin kalseaa. Kuitenkin säästöä tulee, kun esimerkiksi lämmintä vettä ei tarvita, Kenneth sanoo.

Viime vuosina ahkerasti kotiaan remontoinut pariskunta uskoo, että hyvin pidetty koti säilyttää arvonsa.

– Tämä ei luultavasti tule olemaan meille loppuelämän koti. Uskon, että remontit vaikuttavat kodin arvoon ja se on helppo myydä, kun sen aika tulee, Annukka sanoo.

Nyt Bergrothit voivat keskittyä kodissaan perheen yhteisen ajan viettämiseen ja muistojen kartuttamiseen huolettomin mielin.

Varaa maksuton kartoitus