‹ Kaikki artikkelit

Omakotitalon käyttövesiputkiremontin hinta

Omakotitalon käyttövesiremontin hintaan vaikuttaa monet tekijät kuten käytettävät materiaalit, remontin laajuus ja toteutustapa sekä talon yksilölliset ominaisuudet. Jokaisen kodin remontti suunnitellaan yksilöllisesti, joten lopulliseen hintaan vaikuttaa myös mahdolliset asukkaiden toiveiden mukaiset lisätyöt kuten vesikalusteiden uusiminen. Koska remontin hinta on monen tekijän summa, sijoittuu hinta laajaan 5 000 – 10 000 euron hintahaarukkaan. Tarkan hinnan muodostaminen vaatii aina tutustumisen remontoitavaan kohteeseen paikan päällä.

Ennen remonttia kartoitamme kotisi käyttövesijärjestelmän, jonka päätteeksi saat arvion toteutusaikataulusta sekä 100 prosenttisesti kiinteän kokonaishinnan. Näin voit olla varma, että remontti toteutetaan etukäteen sovittuun hintaan, ilman yllättäviä lisäkuluja. Meiltä Renoalta saat kartoituksen aina täysin maksutta, eikä kartoitus tai tarjous sido sinua jatkotoimenpiteisiin.

Mistä käyttövesiremontin hinta koostuu?

Talon ja käyttövesijärjestelmän ominaispiirteet

Toisin kuin yleisesti ajatellaan, omakotitalon koko ei ole suoraan kytköksissä käyttövesiremontin hintaan. Sen sijaan käyttövesijärjestelmän laajuus ja ominaisuudet vaikuttavat hintaan. Työ määrittyy putkijärjestelmän monimuotoisuudesta ja sen asentamisesta, läpivientien tekemisestä sekä pannuhuonetöistä. Esimerkiksi seinien materiaali ja kerrosluku vaikuttavat siihen, kuinka läpiviennit ja putkiasennukset toteutetaan. Tästä syystä remontin hintaa on haastavaa arvioida realistisesti näkemättä kohdetta. Mitä laajempi järjestelmä, sitä enemmän putkimateriaaleja käytetään ja työn määrä kasvaa. Mikäli vanhassa järjestelmässä on esimerkiksi lämpimän veden kierto, uusi järjestelmä pyritään tekemään siten, että se toimii samalla tavalla. Tällöin uuden järjestelmän mukauttaminen vanhaa vastaavaksi vaatii hieman lisätyötä.

Remontin laajuus

Useimmiten kodin käyttövesijärjestelmä saneerataan kokonaisuudessaan avaimet käteen-periaatteella. Remonttisisältöä kuitenkin mukautetaan asiakkaan ja kodin tarpeiden mukaan. Tavallisesti omakotitalon käyttövesiputkien uusimisen yhteydessä uusitaan vesikalusteita, kuten hanoja, wc-istuimia ja pesualtaita. Voit valita mieleisesi kalusteet hana- ja vesikalusteoppaastamme ja asentajamme asentavat uudet kalusteet kotiisi putkiremontin yhteydessä ja kuljettavat vanhat kalusteet pois asianmukaisesti kierrätettäväksi. Remontin laajuus ja mahdolliset lisätyöt suunnitellaan aina asiakkaan kanssa tapauskohtaisesti.

Menetelmä ja materiaalit

Remontin hintaan vaikuttaa myös remonttimenetelmä. Toteutamme putkiremontin pinta-asennuksena, jolloin käyttövesijärjestelmä saadaan uusittua 2-3 päivässä rakenteita rikkomatta ja voit asua kotonasi koko remontin ajan. Putkiremontti tulee ajankohtaiseksi jokaisessa omakotitalossa, joten remontin suunnitteluun on suositeltavaa ryhtyä ennakoiden, ennen mahdollisten vahinkojen syntymistä. Mikäli vahinko pääsee syntymään, on edessä mittavampi rakenteiden purkua vaativa remontti, jolloin sekä remontin kesto että hinta voivat nousta moninkertaiseksi pinta-asennukseen verrattuna.

Laadukas putki kestää vuosikymmenien käytön ja takaa siistin pinta-asennuksen. Käytämme käyttövesiremonteissa Hencon komposiittiputkia. Komposiittiputkessa yhdistyy alumiini- ja muoviputken hyvät puolet; alumiini tekee putken rakenteesta lujan ja helposti muokattavan ja muovinen sisäpinta tekee putkesta hygieenisen sekä korroosiovapaan. Putki sopii loistavasti pinta-asennuksiin siistin ulkonäön puolesta, ja sen paineen- ja lämmönkesto ovat alan parhaimmistoa.

Tänä päivänä uusitaan myös yhä enemmän 80-90-luvulla yleistyneitä muovisia PEX-käyttövesiputkistoja. Muoviset putket menettävät ajan kuluessa kimmoisuutensa ja haurastuvat, jonka seurauksena putki voi murtua liittimen vierestä tai suoran putken osalta aiheuttaen merkittävän vesivahingon riskin. Erityisesti keittiökaapissa tai muussa viemäröimättömässä tilassa putkiston rikkoutuminen voi aiheuttaa merkittävää vahinkoa. Muoviputket on asennettu useimmiten suojaputken sisään, ja uudet putket voidaan asentaa olemassa oleviin suojaputkiin. PEX-putkien uusiminen omakotitaloon onnistuu tyypillisesti 1-2 päivässä ja sen hinta asettuu hintahaarukan alapäähän. PEX-asennuksissa käytämme kestävää Hencon muoviputkea, jonka käyttöikä on noin 50 vuotta. Hencon PEX-putki kestää hyvin vuosikymmenien käytön sekä korkeita lämpötiloja ja putkijärjestelmässä olevan paineen.

Hyödynnä joustava rahoitus ja kotitalousvähennys

Meiltä saat aina kiinteän hinnan remontillesi ja joustava, luotettavan kumppanin tarjoama rahoitus mahdollistaa remontin jokaiselle. Halutessasi autamme sinua hakemaan OP Yrityspankin tarjoamaa rahoitusta.

OP Yrityspankin rahoituksella saat kotisi remontille kuukauden korotonta ja kulutonta maksuaikaa, jolloin voit maksaa koko luoton pois ilman lisäkuluja. Halutessasi voit valita maksutavaksi myös sinulle sopivan erämaksun luottoehtojen mukaan. Laskun saat remontin jälkeen, ilman erillistä käsirahaa tai perustamiskuluja. Tarkemmat ehdot saat OP Yrityspankista rahoituksen hakemisen yhteydessä.

Voit myös hakea remontin työn osuudesta kotitalousvähennystä. Vähennyskelpoisuudesta päättää aina verottaja.

Selvitä, mitä käyttövesiputkiremontti maksaa sinun kodissasi varaamalla maksuton kartoitus

Meiltä Renoalta saat kotisi käyttövesiputkiston kartoituksen veloituksetta. Maksuttomalla kartoituskäynnillä kartoitamme kotisi putkiston kunnon ja suunnittelemme kanssasi remontin sisällön. Kartoituksen päätteeksi saat tarjouksen kotisi putkiremontista kiinteällä hinnalla. Kartoitus ja tarjous eivät sido sinua jatkotoimenpiteisiin.

Varaa maksuton putkikartoitus