Skip to content

Renoa kokemuksia – Omakotitalon käyttövesiputkiremontti Hanko 

Timo ja Nina olivat päättäneet tehdä käyttövesiremontin alkuperäiskunnossa olevaan 60-luvun omakotitaloon ja päätyivät vertailun jälkeen Renoaan.

Hangossa asuvat Timo Laaksonen ja Nina Rosqvist olivat päättäneet remontoida talotekniikan täysin ostaessaan alkuperäiskunnossa olevan 60-luvun omakotitalon. Timo ja Nina etsivät luotettavaa ja tunnettua yritystä remontin toteutukseen, ja palveluntarjoajien vertailun jälkeen he ottivat yhteyttä Renoaan. 

– Se vaikutti meidän päätökseemme, että yrityksen pitää olla tunnettu ja iso, Nina kertoo.

 

Katso video Timon ja Ninan kokemuksesta käyttövesiputkiremontista Renoan kanssa

Käyttövesiputkiremontti on suositeltavaa tehdä ennakoiden ennen ongelmien ilmenemistä 

Ensimmäisenä taloteknisistä järjestelmistä Timo ja Nina päättivät uudistaa käyttövesiputket. Vanhat kupariputket olivat alkuperäiset, 60-luvulta, joten ikää käyttövesijärjestelmälle oli kertynyt jo lähes 60 vuotta. Toistaiseksi vesivuodoilta oli onneksi vältytty. 

– Teimme nopeasti remonttipäätöksen, koska vesi on sellainen elementti, joka hajottaa paljon muutakin, jos se pääsee rakenteisiin, Nina kertoo. 

Myös vakuutusyhtiön näkökulma alkuperäisiin putkistoihin vaikutti oleellisesti Timon ja Ninan remonttipäätökseen. Vakuutuksen ehdoista riippuen korvauksen määrä vaihtelee vanhojen, teknisen käyttöiän ylittäneiden putkien aiheuttamissa vahingoissa. Korvaussumma voi jäädä vahingon laajuuteen ja korjauskustannuksiin nähden riittämättömäksi. 

– Ihmisten, jotka asuvat näin vanhoissa taloissa, missä mekin, on äärimmäisen tärkeää ottaa huomioon, missä kunnossa vesiputket ovat, Timo muistuttaa. 

Vakuutusyhtiön suhtautuminen vanhaan käyttövesijärjestelmään ei ole kovinkaan mukava, Nina lisää.  

Kokonaisvaltainen putkiremontti omakotitaloon alle viikossa 

Käyttövesiputkiremontti omakotitaloon valmistuu tyypillisesti 3–5 päivässä. Timon ja Ninan yksikerroksiseen omakotitaloon uusi putkijärjestelmä rakentui sujuvasti kolmessa päivässä. Remontti aloitettiin vanhan kupariputkiston poistamisella näkyviltä osin. Kodin pintoja ei purettu vaan lattian alla kulkevat putket jätettiin paikoilleen, tyhjennettiin vedestä ja tulpattiin pois käytöstä. Sen jälkeen uudet kestävät komposiittiputket asennettiin siisteinä pinta-asennettuina putkilinjoina paikoilleen. Lopuksi myös suihkut ja hanat vaihdettiin nykyaikaisiin, vettä säästäviin malleihin ja kodin uusi käyttövesijärjestelmä oli valmis. 

– On aivan mahtava tunne, kun on turvallinen olo siitä, että putket kestävät ja vesi tulee varmasti. Eikä mistään pääse tihkumaan rakenteisiin mitään, Timo kertoo. 

– Nykymenetelmillä putkiremontin toteuttaminen on siistiä ja nopeaa, Nina jatkaa.  

Käyttövesiputkiremontti valmistui suunnitellussa aikataulussa ja Timo ja Nina saivat kirjalliset dokumentit toteutetusta remontista. Lisäksi käyttövesiputkiremonteista kirjataan 30 vuoden takuu- ja järjestelmätodistus, joka myönnetään Henco-komposiittiputkille Renoan toteuttamiin putkiremontteihin. 

– Se tehtiin mikä luvattiin ja aikataulussa. Suoraan sanoen loistava suoritus ja loistava porukka. 30 vuotta takuuta luo turvallisen tunteen eteenpäin, Timo sanoo. 

Varmista kotisi putkien tilanne ja hyödynnä maksuton kartoitus 

Haluatko tietää lisää omakotitalon putkiremontista ja selvittää, onko se ajankohtainen kodissasi nyt? Kutsu edustajamme maksuttomalle kartoituskäynnille kotiisi. Arvioimme kotisi putkiston kunnon ja remontin tarpeen. Ajankohtaisen remonttitarpeen ilmetessä saat halutessasi tarjouksen kotisi putkiremontista.