‹ Kaikki artikkelit

Omakotitalon lämpöverkkoremontti

Renoa omakotitalon lämpöverkkoremontti pinta-asennus

Toimiva lämpöverkkojärjestelmä on tärkeä osa kodin ja sen asukkaiden hyvinvointia. Vesikiertoisen patteriverkoston remontti tulee ajankohtaiseksi, kun järjestelmälle on kertynyt ikää 40 vuotta. Etenkin, jos putkisto kulkee rakenteiden sisässä, on suositeltavaa aloittaa remontin suunnittelu hyvissä ajoin ennen kuin se on ylittänyt teknisen käyttöikänsä. Iän myötä lämpöpattereiden lämmitysteho heikkenee ja epätasaisesti lämpenevät patterit kertovat lämpöverkkojärjestelmän kunnostustarpeesta. Remontin myötä vesivahinkoriski poistuu ja kunnostettu lämpöverkko sekä nykyaikaiset patterit parantavat kodin energiatehokkuutta.

Me Renoalla toteutamme kaikki lämpöverkkoremontit samojen asennuskäytäntöjen mukaisesti avaimet käteen-palveluna. Toteuttamissamme lämpöverkkoremontissa lämmitysputket uudistetaan pinta-asennuksena, jolloin kotisi pintoja ei tarvitse purkaa. Lämpöverkkoasennuksissa käytämme laadukkaita ja kestäviä Henco-komposiittiputkia. Omakotitalon lämpöverkkojärjestelmän uudistaminen kestää tyypillisesti alle viikon ja voit asua kotonasi koko remontin ajan.

Lämmitysputkien uusiminen pinta-asennuksena

Ennen työn aloitusta asentajamme varmistavat, että kaikki remontissa tarvittavat tarvikkeet on hankittu, jotta työ sujuu rivakasti. Käymme myös työsuunnitelman kanssasi läpi ja varmistamme reitityksen. Ammattitaitoiset asentajamme suunnittelevat pintaan asennettavien putkien reititykset huolellisesti siten, että ne istuvat mahdollisimman huomaamattomaksi osaksi kotiasi. Suojaamme kotisi pinnat huolellisesti kaikilta niiltä osin, joilla asentajamme liikkuvat.

Työ alkaa suunnittelemalla läpiviennit uutta putkistoa varten. Huolellinen suunnittelu takaa siistin lopputuloksen. Katsomme kaikki läpiviennit ennen poraamista kohdistajalla ja tutkalla. Poraamme läpiviennit kullekin seinämateriaalille määriteltyjen porausohjeiden mukaisesti ja käytämme niihin soveltuvia työkaluja. Porauksesta syntyvät jätteet siistimme heti poraamisen jälkeen, jotta lika ja pöly eivät leviä ympäri asuntoa.

Tämän jälkeen vanha lämpöverkkoputkisto tyhjennetään vedestä ja tulpataan. Katkaisemme putkien päät lattian tai seinän tasolle ja laitamme niiden päihin lattian tai seinän värisen tulpan. Uuden putkiston asennamme pinta-asennuksena reittisuunnitelman mukaisesti. Putkien päät viistetään ja kalibroidaan erikoistyökalulla ja varmistamme, että liittimet ovat pohjassa. Liittimet ovat tärkeä osa putkiston toimivuutta. Jos puristus on tehty eikä liitin ole pohjassa, vaihdamme liittimen kokonaan uuteen. Putket asennamme siististi suoraan kannakkeille.

Lopuksi kytkemme uuden patteriputkiston pannuhuoneessa lämmönlähteeseen. Asennamme pannuhuoneeseen uudet tarvittavat venttiilit ja mittarit, jotta uuden putkiston vesi saadaan kiertämään ja lämmittämään kunnolla. Uusimme tai lisäämme järjestelmään tarvittavat mittarit sekä sulku-, säätö- ja varoventtiilit tehdyn remonttisuunnitelman mukaisesti.

Vesikiertoisten pattereiden uusiminen lämpöverkkoremontin yhteydessä

Halutessasi vaihdamme kotisi vanhat lämpöpatterit Purmo-pattereihin, jotka sopivat erinomaisesti nykyaikaisiin vesikiertoisiin lämmitysjärjestelmiin. Nykyaikaiset patterit ovat energiatehokkaat ja helposti säädettävissä mieltymystesi mukaisiksi.

Mikäli lämpöpattereita ei remontin yhteydessä vaihdeta, huuhtelemme vanhat patterit kierrättämällä vettä patteriverkoston läpi. Näin niiden sisällä oleva lika saadaan poistettua. Lisäksi asennamme vanhoihin pattereihin uudet termostaatit ja venttiilit, joiden virtaamat säädetään. Termostaatit ja venttiilit huolehtivat, että jokaisessa huoneessa on tasainen lämpötila ja järjestelmä toimii hiljaisesti.

Uusi lämmitysputkisto 30 vuoden järjestelmätakuulla

Kun lämpöverkkojärjestelmä on kokonaisuudessaan asennettu, koeponnistamme sen 10 bar paineella, jotta varmistumme, että uudistettu järjestelmä toimii asianmukaisesti. Kirjaamme tulokset koeponnistuspöytäkirjaan. Lisäksi käymme remontin yksityiskohdat kanssasi läpi ja varmistamme, että työ on tehty sovitusti. Remontin päätteeksi saat kopion koeponnistuspöytäkirjasta sekä takuu- ja järjestelmätodistuksen. Asentamillemme Henco-lämpöverkkojärjestelmille myönnetään 30 vuoden järjestelmätakuu.

Hyödynnä maksuton lämpöverkkojärjestelmän kartoitus

Kartoituskäynnillä asiantuntijamme arvioi kotisi lämpöverkkojärjestelmän nykytilan ja saat vastauksia kotisi lämpöverkkojärjestelmän uudistamisesta. Ajankohtaisen remonttitarpeen ilmetessä suunnittelemme kanssasi remontin sisällön ja halutessasi saat tarjouksen kotisi lämpöverkon uudistamisesta kiinteällä hinnalla.

Varaa maksuton putkikartoitus